Velkonoce letos byly hodně brzy, a tak se stalo, že kůzlata byla moc malá a k jídlu se ještě nehodila. A tak s vámi podělím o vyzkoušený recept až dnes. Kůzle by mělo být mlaďounké, tzv ještě vonět mlékem (tedy těsně před odstavením). Takové mladé kůzle má masíčko jemné, chuťově se to nedá k ničemu přirovnat.
Suroviny:
kůzlečí maso s kostí
sůl,
5 stroužků česneku
lžička rozmarýnu
máslo
Postup:
Kůzlečí maso (já měla tentokrát hřbet) nasolíme, potřeme rozmačkaným česnekem a necháme do druhého dne uležet. Další den posypeme rozmarýnem, vložíme do pekáčku a nahoru poklademe plátky másla. Podlijeme a pečeme do měkka (jak dlouho záleží na stáří masa).
Původně jsem ho chtěla vyfotit celé v pekáčku, ale rodina na mě hladově čekala, takže jsem na to zapomněla a začala hřbet porcovat. No co už. Není to tak efektní, ale aspoň že je nějaký obrázek.
Žádné komentáře:
Okomentovat