čtvrtek 4. května 2017

Maso pečené na zelenině

Tento tip na přípravu masa mám od kamarádky. Je to hodně podobné svíčkové omáčce, ale vzhledem k tomu, že tu jsou některé dost podstatné rozdíly, nedovolila bych si recept nazvat jako svíčkovou. Jinak takto připravené maso je velmi chutné a je to příjemná změna oproti klasickému pečenému masu se zelím.


Suroviny:
maso (ideálně vepřová plec nebo krkovice)
2 cibule
2 petržele
4 mrkve
plátek celeru
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl, pepř
(slanina v případě suššího masa)

Postup:
Maso (můžeme ho i prošpikovat) den dopředu nasolíme a opepříme. Než jej dáme péci, očistíme zeleninu a nakrájíme na kostičky. Přidáme bobkový list, nové koření a podlijeme hrnkem vody. Nahoru položíme maso a dáme péci. Během pečení maso otáčíme a podléváme. Upečené maso vyjmeme, odstraníme koření a zeleninu rozmixujeme do hladka. Jelikož obsahuje málo vody, není třeba dále omáčku zahušťovat, pouze přisolíme pokud je třeba.
Maso nakrájíme na plátky a přeléváme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat